Igyál az életedért!”


Amit most Önnek bemutatunk az egészség alfája és omegája! Az élet lényege! Amit összefüggéseiben csak kevesen ismernek. Írásunk a legkissebb, mégis talán a legfontosabb elemről, a hidrogénről szó, ami a viláegyetem 85%-át teszi ki.
Ma már minden ember tudja, hogy minden életfolyamatunk “vizes közegben” zajlik!
Tudjuk azt is, hogy belső szabályzásunk mindent elkövet, hogy vérünk pH-ját, ami a vizes közeg egyik jellemzője, 7,35 és 7,45 értékek között tartsa. Amihez, ha szükséges még a csontjainkból is “kiveszi” a Kalciumot, hogy fentartsa az optimális értéket.

Ezzel szemben, ma még kevésbé, vagy egyátalán nem ismerjünk, hogy szervezetünknek van egy másik rendkívül érzékeny egyensúlyi rendszere is, ami a pH-értékhez hasonlóan nagyon kiszolgáltatott az optimális egyensúlyi állapotra. Ez oxido-redukciós folyamat.

Mind a két folyamat a vízhez, a Hidrogénhez kötődik. Csak amíg a pH a protonaktivitás mérőszáma, addig a oxido-redukciós folyamatokban az “aktív Hidrogén”, a negatív töltésű elektron a főszereplő. (Az elemi hidrogén egy protonból és egy elektronból áll!)
Természetesen az elektron önmagában ritkán van egyedül, de ha hozzátapad egy másik molekulához, akkor azt, a negatív töltése miatt, negatív ionnak hívjuk!

A negatív ionokat,az "életet előmozdító részecskéket"1899-ben Elster és Geitel tudósok fedezték fel. A kísérletek tapasztalatai alapján az állatok tovább éltek negatív ionokkal dúsított környezetben. A baktériumok, csírák ellen is hatásosnak bizonyultak, sőt kedvezően hatottak az allergiákban, migrénnel vagy szívproblémákkal küszködők életére is.

Miért is fontosak számunkra ezek a negatív ionok, ezek a könnyen felhasználható szabad elektronok, más néven: antioxidánsok? Azért, mert csakakkor vagyunk egészségesek, ha vérünk oxido-redukciós viszonyában ez a redukáló hatás érvényesül, ami azt jelenti, hogyegy cm3-re vetítve legalább 600-1000 db negatív ion(antioxidáns, szabad elektron) van jelen!

29

Az egészség területét jól szemlélteti a Vincent diagram, ami megmutatja, hogy 28-as rH2-es szintnél van az egyensúlyi állapot, míg az egészség területe 22-24 rH2szintnél található!

Nagyon fontos tudnunk, hogy sejtjeink szempontjából ez a 22-24-es rH2paraméter az ahol a sejtmágnesesség, és a polaritások optimálisan működnek! Ez az állapot, hasonlóan vérünk optimális pH-értékéhez, egy rendkívül kényes egyensúlyi állapotot jelent!
Sőt, ma már életünk egyik legnagyobb kihívása, hogy hogyan tudjuk a vérünket, sejtjeinket ebben a tartományban tartani!

Mi történik, ha romlanak szervezetünkben ezek az értékek? Miért életbevágóan fontos ez a számunkra?
Mert ha, az optimális értékhez (22-24 rH2) képest, csökken vérünkben a negatív ionok (antioxidánsok) száma, akkor a szabadgyökök azonnal “szabad utat” kapnak és valamennyi molekulánkban károsodásokat idézhetnek elő. Ez a folyamat, különböző megbetegedések(szív- és érrendszeri elváltozások, daganatok)kialakulását segíti elő.

27

Életünk, egészségünk alapkérdése tehát az, hogy hogyan juthatunk minél több negatív ionhoz? Hogyan tudjuk létrehozni szervezetünk számára az optimális oxido-redukciós állapotot? Honnan juthatunk negatív ionokhoz vagyis szabad elektronokhoz?

 1. Felvehetjük a levegőből!
  Sajnos anegatív – pozitív ionok arányaaz elmúlt 50-80 évben2:1-ről 1:2-reváltozott! Vagyis lényegesen kevesebb van belőle, mint korábban. Ha megvizsgáljuk az alábbi táblázatot, akkor rögtön megértjük, hogy miért érezzük magunkat jól a tengerparton vagy egy vizesés mellett? Feltöltödünk negativ ionokkal!

  28

 2. Dr. Igho Hart Kornblueh orvos azt tapasztalta, hogy betegei 57 %-kal gyorsabban épülnek fel műtét után, ha nagydózisú negatív ionoknak teszik ki őket.

 3. Felvehetjük a táplálkozásunkon keresztül!
  Megkaphatjuk a negatív ionokat nyers bió zöldségekből. Ezért mondják a táplálkozás tudósok, hogy naponta együnk legalább öt adag nyers zöldséget, de ezt a javaslatot nagyon kevesen tartják be. Ennek az eredménye, hogy kevés a negatív ionunk.
  A negatív ionok gyógyitó hatását a táplálkozáson keresztül Dr. Max Gerson használta először tudatosan. Róla nevezik ma is “Gerson” terápiának a különböző frissen facsart zöldséglevekkel történő gyógyítást. (1924-ben Dr. Gersonnak alkalma nyílt elvégezni egy kísérletet 450 bőrtuberkulózisban szenvedő betegen: közülük 446 páciens 99%-ban meggyógyult a terápiának köszönhetően!) Sajnos eredményei a hivatalos gyógyászatban még ma sem publikusak, annak ellenére, hogy minden betegségre alkalmazható, mert a szervezet működését, az immunrendszert állítja helyre.

 4. Felvehetjük az ivóvizünkön keresztül!
  A Földön különböző helyeken található csodaforrások mind magas számban tartalmaznak negatív iont!

  30

  Emberek áradata áll nap mint nap sorba, hogy vihessen a Lourdes forrás vizéből!
  Dr. Sanetaka Shirahata (Genetikai Források Technológiája, Kyushu Egyetem) kutatásai szerint: az úgynevezett csodálatos gyógyító vizek mindegyike aktív hidrogént (negatív iont) és hidrogént (molekuláris hidrogént) tartalmaz!
  Tehát a csodavizek gyógyhatásának titka a redukáló, antioxidáns hatásukban rejlik!

  Napjainkra a hidrogénben dús viz gyógyitó hatását egyre több klinikai vizsgálat támasztja alá:
  Dr. Atsunori Nakao

  "A hidrogéndús tiszta vízmegakadályozza a metabolikus szindrómát, beleértve azelhízást, azinzulinrezisztenciát, amagas koleszterin szintetés amagas vérnyomást, csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek és a 2. típusú cukorbetegség kockázatait.

  Dr. Kasufumi Nagata
  "A hidrogén megakadályozza astressz által kiváltott károsodásokathippocampus-függő tanulási feladatok során krónikus fizikai korlátozást"

  Dr. Sanetake Shirahata 
  "A terápiás antioxidáns, csökkenti a citotoxikus oxigén gyököket"

  Dr. Sizuo Kajiyama

  "Hidrogéndús víz javítja a lipid és glükóz metabolisme betegeknél 2-es típusú cukorbetegség vagy impaired glükóz toleranciát"

  Dr. Kyota Fujita
  "Hidrogén az ivóvízben csökkenti dopaminerg neuronális veszteségetParkinson-kór esetén"

  Munkásságuk révén ma már ismerjüka hidrogén dús víz fogyasztásának élettani előnyeit:
  - A hidrogén dús víz fogyasztása egészséges,lassítja az öregedést, csökkenti a betegségek kialakulásának lehetőségét, és elősegíti a szervezet egyenletes, harmonikus működését.
  -
   A magas negatív ORP szintjének köszönhetően kiemelkedő szerepe vana megelőzésben, a DNS védelmében.
  - Ma már az aktív hidrogéndús vizet asaját otthonunkban is előállíthatjuk!
  - Növeli más termékeknek hatékonyságát,jó méregtelenítő.
  - Nagyon hatékony, mint szépség ápolási termék: fújós flakonba töltve,bőrre fújva kiválóan hidratál.
  - Minél korábban kezdjük a hidrogén dús víz folyamatos fogyasztását, annál hatékonyabban tudjukmegőrizni az egészségünketéselkerülni a betegségeket.

  Ma már az aktív hidrogéndús vizet a saját otthonunkban is előállíthatjuk!

  31

A Lourdes készülékgyógyászati segédeszköz, klinikai vizsgálatok igazolták
a gyógyhatását. (Egészségpénztárban elszámolható!) Az általa előállított víznegatív ion száma 1014-1019 között vanliterenként, amiből naponta 6-8 pohárral fogyasztva könnyen helyreállíthatjuk szervezetünk redox-homeosztázisát.

A legújabb kutatásokban kihangsúlyozzák: hogya szervezetünkben található antioxidánsok száma befolyásolja az életünk minőségét és hosszát!

Dr.A. Nakao professzor szerint nem túlzás azt állítani, hogy “a hidrogéndús víz a jövő vize!”.

32

Sokan tudjuk: felelősek vagyunk a saját egészségünkért! Mi tehetünk érte a legtöbbet!
Ebben a folyamatban a megelőzés a legfontosabb. A negatív ionokban gazdag víz fogyasztása a megelőzésben segít bennünket. Ez egy nagyszerű lehetőség az immunrendszerünk javítására!

 Legyünk egészségesek, boldogok! Legyünk saját magunk gyógyítói!

Tovább a termékhez >>