Igyál az életedért!”


Amit most Önnek bemutatunk az egészség alfája és omegája! Az élet lényege! Amit összefüggéseiben csak kevesen ismernek. Írásunk a legkissebb, mégis talán a legfontosabb elemről, a hidrogénről szó, ami a viláegyetem 85%-át teszi ki.
Ma már minden ember tudja, hogy minden életfolyamatunk “vizes közegben” zajlik!
Tudjuk azt is, hogy belső szabályzásunk mindent elkövet, hogy vérünk pH-ját, ami a vizes közeg egyik jellemzője, 7,35 és 7,45 értékek között tartsa. Amihez, ha szükséges még a csontjainkból is “kiveszi” a Kalciumot, hogy fentartsa az optimális értéket.

Ezzel szemben, ma még kevésbé, vagy egyátalán nem ismerjünk, hogy szervezetünknek van egy másik rendkívül érzékeny egyensúlyi rendszere is, ami a pH-értékhez hasonlóan nagyon kiszolgáltatott az optimális egyensúlyi állapotra. Ez oxido-redukciós folyamat.

Mind a két folyamat a vízhez, a Hidrogénhez kötődik. Csak amíg a pH a protonaktivitás mérőszáma, addig a oxido-redukciós folyamatokban az “aktív Hidrogén”, a negatív töltésű elektron a főszereplő. (Az elemi hidrogén egy protonból és egy elektronból áll!)
Természetesen az elektron önmagában ritkán van egyedül, de ha hozzátapad egy másik molekulához, akkor azt, a negatív töltése miatt, negatív ionnak hívjuk!

A negatív ionokat,az "életet előmozdító részecskéket"1899-ben Elster és Geitel tudósok fedezték fel. A kísérletek tapasztalatai alapján az állatok tovább éltek negatív ionokkal dúsított környezetben. A baktériumok, csírák ellen is hatásosnak bizonyultak, sőt kedvezően hatottak az allergiákban, migrénnel vagy szívproblémákkal küszködők életére is.

Miért is fontosak számunkra ezek a negatív ionok, ezek a könnyen felhasználható szabad elektronok, más néven: antioxidánsok? Azért, mert csakakkor vagyunk egészségesek, ha vérünk oxido-redukciós viszonyában ez a redukáló hatás érvényesül, ami azt jelenti, hogyegy cm3-re vetítve legalább 600-1000 db negatív ion(antioxidáns, szabad elektron) van jelen!

29

Az egészség területét jól szemlélteti a Vincent diagram, ami megmutatja, hogy 28-as rH2-es szintnél van az egyensúlyi állapot, míg az egészség területe 22-24 rH2szintnél található!

Nagyon fontos tudnunk, hogy sejtjeink szempontjából ez a 22-24-es rH2paraméter az ahol a sejtmágnesesség, és a polaritások optimálisan működnek! Ez az állapot, hasonlóan vérünk optimális pH-értékéhez, egy rendkívül kényes egyensúlyi állapotot jelent!
Sőt, ma már életünk egyik legnagyobb kihívása, hogy hogyan tudjuk a vérünket, sejtjeinket ebben a tartományban tartani!

Mi történik, ha romlanak szervezetünkben ezek az értékek? Miért életbevágóan fontos ez a számunkra?
Mert ha, az optimális értékhez (22-24 rH2) képest, csökken vérünkben a negatív ionok (antioxidánsok) száma, akkor a szabadgyökök azonnal “szabad utat” kapnak és valamennyi molekulánkban károsodásokat idézhetnek elő. Ez a folyamat, különböző megbetegedések(szív- és érrendszeri elváltozások, daganatok)kialakulását segíti elő.

27

Életünk, egészségünk alapkérdése tehát az, hogy hogyan juthatunk minél több negatív ionhoz? Hogyan tudjuk létrehozni szervezetünk számára az optimális oxido-redukciós állapotot? Honnan juthatunk negatív ionokhoz vagyis szabad elektronokhoz?

 1. Felvehetjük a levegőből!
  Sajnos anegatív – pozitív ionok arányaaz elmúlt 50-80 évben2:1-ről 1:2-reváltozott! Vagyis lényegesen kevesebb van belőle, mint korábban. Ha megvizsgáljuk az alábbi táblázatot, akkor rögtön megértjük, hogy miért érezzük magunkat jól a tengerparton vagy egy vizesés mellett? Feltöltödünk negativ ionokkal!

  28

 2. Dr. Igho Hart Kornblueh orvos azt tapasztalta, hogy betegei 57 %-kal gyorsabban épülnek fel műtét után, ha nagydózisú negatív ionoknak teszik ki őket.

 3. Felvehetjük a táplálkozásunkon keresztül!
  Megkaphatjuk a negatív ionokat nyers bió zöldségekből. Ezért mondják a táplálkozás tudósok, hogy naponta együnk legalább öt adag nyers zöldséget, de ezt a javaslatot nagyon kevesen tartják be. Ennek az eredménye, hogy kevés a negatív ionunk.
  A negatív ionok gyógyitó hatását a táplálkozáson keresztül Dr. Max Gerson használta először tudatosan. Róla nevezik ma is “Gerson” terápiának a különböző frissen facsart zöldséglevekkel történő gyógyítást. (1924-ben Dr. Gersonnak alkalma nyílt elvégezni egy kísérletet 450 bőrtuberkulózisban szenvedő betegen: közülük 446 páciens 99%-ban meggyógyult a terápiának köszönhetően!) Sajnos eredményei a hivatalos gyógyászatban még ma sem publikusak, annak ellenére, hogy minden betegségre alkalmazható, mert a szervezet működését, az immunrendszert állítja helyre.

 4. Felvehetjük az ivóvizünkön keresztül!
  A Földön különböző helyeken található csodaforrások mind magas számban tartalmaznak negatív iont!

  30

  Emberek áradata áll nap mint nap sorba, hogy vihessen a Lourdes forrás vizéből!
  Dr. Sanetaka Shirahata (Genetikai Források Technológiája, Kyushu Egyetem) kutatásai szerint: az úgynevezett csodálatos gyógyító vizek mindegyike aktív hidrogént (negatív iont) és hidrogént (molekuláris hidrogént) tartalmaz!
  Tehát a csodavizek gyógyhatásának titka a redukáló, antioxidáns hatásukban rejlik!

  Napjainkra a hidrogénben dús viz gyógyitó hatását egyre több klinikai vizsgálat támasztja alá:
  Dr. Atsunori Nakao

  "A hidrogéndús tiszta vízmegakadályozza a metabolikus szindrómát, beleértve azelhízást, azinzulinrezisztenciát, amagas koleszterin szintetés amagas vérnyomást, csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek és a 2. típusú cukorbetegség kockázatait.

  Dr. Kasufumi Nagata
  "A hidrogén megakadályozza astressz által kiváltott károsodásokathippocampus-függő tanulási feladatok során krónikus fizikai korlátozást"

  Dr. Sanetake Shirahata 
  "A terápiás antioxidáns, csökkenti a citotoxikus oxigén gyököket"

  Dr. Sizuo Kajiyama

  "Hidrogéndús víz javítja a lipid és glükóz metabolisme betegeknél 2-es típusú cukorbetegség vagy impaired glükóz toleranciát"

  Dr. Kyota Fujita
  "Hidrogén az ivóvízben csökkenti dopaminerg neuronális veszteségetParkinson-kór esetén"

  Munkásságuk révén ma már ismerjüka hidrogén dús víz fogyasztásának élettani előnyeit:
  - A hidrogén dús víz fogyasztása egészséges,lassítja az öregedést, csökkenti a betegségek kialakulásának lehetőségét, és elősegíti a szervezet egyenletes, harmonikus működését.
  -
   A magas negatív ORP szintjének köszönhetően kiemelkedő szerepe vana megelőzésben, a DNS védelmében.
  - Ma már az aktív hidrogéndús vizet asaját otthonunkban is előállíthatjuk!
  - Növeli más termékeknek hatékonyságát,jó méregtelenítő.
  - Nagyon hatékony, mint szépség ápolási termék: fújós flakonba töltve,bőrre fújva kiválóan hidratál.
  - Minél korábban kezdjük a hidrogén dús víz folyamatos fogyasztását, annál hatékonyabban tudjukmegőrizni az egészségünketéselkerülni a betegségeket.

  Ma már az aktív hidrogéndús vizet a saját otthonunkban is előállíthatjuk!

  31

A Lourdes készülékgyógyászati segédeszköz, klinikai vizsgálatok igazolták
a gyógyhatását. (Egészségpénztárban elszámolható!) Az általa előállított víznegatív ion száma 1014-1019 között vanliterenként, amiből naponta 6-8 pohárral fogyasztva könnyen helyreállíthatjuk szervezetünk redox-homeosztázisát.

A legújabb kutatásokban kihangsúlyozzák: hogya szervezetünkben található antioxidánsok száma befolyásolja az életünk minőségét és hosszát!

Dr.A. Nakao professzor szerint nem túlzás azt állítani, hogy “a hidrogéndús víz a jövő vize!”.

32

Sokan tudjuk: felelősek vagyunk a saját egészségünkért! Mi tehetünk érte a legtöbbet!
Ebben a folyamatban a megelőzés a legfontosabb. A negatív ionokban gazdag víz fogyasztása a megelőzésben segít bennünket. Ez egy nagyszerű lehetőség az immunrendszerünk javítására!

 Legyünk egészségesek, boldogok! Legyünk saját magunk gyógyítói!

Tovább a termékhez >>

DR. SÁRI ERZSÉBET TERMÉKTAPASZTALATA

Egészségtudatos ember lévén szerencsére nem küszködöm krónikus betegségekkel így, 180 fokos fordulatról nem számolhatok be az életemben. Orvosként viszont tisztában vagyok vele, hogy a mai aktív életvitel mellett a szabad gyökök mekkora veszélyt jelentenek egészségünkre, s hogy ezek semlegesítése mekkora fontossággal bír

36

 

Tovább a termékhez >>

DR. WEIXL VÁRHEGYI LÁSZLÓ TAPASZTALATAI

Tapasztalataim a hidrogén ionnal dúsított ivóvízzel, a Lourdes készülékkel kapcsolatban:

Jómagam immár 23. éve foglalkozom  hivatásszerűen az alternatív módszerekkel való gyógyítással. Nagyon sok alternatív módszert ismertem meg a tiszta vízzel való gyógyítás és a vízgyógyászat területén is. Tiszta víz alatt forralással-, ezüst kolloiddal- vagy hidrogén peroxiddal fertőtlenített esővizet, a desztillált-vizet és a reverz (fordított) ozmózisos eljárással tisztított, ásványi anyaggal vissza nem pótolt tiszta vizet (RO.víz) értem. Ezek közül a legolcsóbban és legkönnyebben az RO-víz hozzáférhető. Jómagam találtam fel a szuperoxigénezett vizet, amelyet tiszta vízzel és orvosi tisztaságú oxigént tartalmazó oxigénpatronnal lehet előállítani. Az ilyen vízzel való gyógyításról dr. Deák Sándor írt könyvet, "Lúgosítás oxigénnel, igyunk oxigént" címmel.

A negatív hidrogén ionról megtudtam, hogy a legkisebb antioxidáns, és az egyetlen az antioxidánsok közül, amely nem válik szabadgyökké, a felhasználás során, mikor megválik az elektronjától. Amikor átadja az elektront, elég az oxigénnel együtt és a szervezetünk méregtelenítő folyamatait segítő vízzé válik. Ezen tulajdonsága révén a legerősebb antioxidáns, olyan kisméretű ionokkal, amelyek a szervezetünkben bárhova azonnal eljutnak. Félgrammnyi hidrogén ion elegendő szervezetünk napi ATP (ez sejtjeink üzemanyaga) igényének fedezésére.

Gyógyítóként tudom, hogy életünk hossza a szervezetünkben lévő antioxidánsok szintjétől függ, ezért vásároltam egy ilyen készüléket és elkezdtem napi szinten fogyasztani. A hidrogénezett víz hatására sokkal energikusabb lettem és javultak a sporteredményeim. Több pácienseimnek is javasoltam a készülék beszerzését és a vele előállítható víz fogyasztását. A hidrogénezett víz segít a vese rendellenességek gyógyításánál. Több betegem magas kreatinin szintjét normál értékre javította. A már diétázó és tablettát szedő cukorbetegeim vércukor szintjét is normalizálta és így már nem kell diétázniuk és tablettát szedniük. Eddig minden hidrogénezett vizet fogyasztó jelentős vitalitásnövekedésről számolt be, továbbá elkerülték a "szokásos" influenza betegséget.

Túlsúlyos pácienseim szenvedés-, éhezés nélkül fogytak le, mivel jóval kevesebb ételt fogyasztanak. Legutóbb, egy évtizedek óta SM-betegségben szenvedő páciensem számolt be számottevő javulásról. Csak ajánlani tudom betegeknek és egészségeseknek egyaránt, mivel segít az egészség és fiatalság megőrzésében, valamint az egészség visszaszerzésében.

Tovább a termékhez >>

Hidrogén kutatás különböző betegség modelleknél

Vese-rendszer

A ciszplatin egy hatékony kemoterápiás szer, amely használható a rosszindulatú daganatok széles spektrumú kezelésére. A ciszplatin hatékonysága dózisfüggő, de a nephrotoxicitás jelentős kockázata gyakran hátráltatja a magasabb dózisok használatát, amelyek maximalizálhatják az antineoplasztikus hatásokat. A magas koncentrációkban, a ciszplatin maga okozza a ROS felhalmozódását, amely kritikus szerepet játszik a ciszplatin által kiváltott nefrotoxicitásban. Naomi Nakashima Kamimura és mtsai szerint a hidrogénben gazdag víz csökkenti cisplatin indukálta nefrotoxicitást, amely közvetítve van, részben, a ROS felhalmozódása által, amely a cisplastin képességének betudhatóan gátolja a glutation redukáló formáját. A ciszplatin indukálta nefrotoxicitás védő hatásai ellenére a hidrogén nem rontja a ciszplatin tumor ellenes aktivitását rákos sejtvonalak ellen üvegben vagy tumort hordozó egereknél élő szervezetben. Ezért a hidrogénnek megvan az a képessége, hogy javítsa a betegek életminőségét kemoterápia során hatékonyan mérsékelve a cisplatin vesekárosító mellék-hatásait.

A vese transzplantáció utólagos sikertelenségének nagy többsége tulajdonítható a krónikus allograft vesebajnak, amelyet a vesefunkció fokozatos romlása jellemez, renális hipertenzió növelésével és a proteinuriával. Cardinal és mtsai arról számoltak be, hogy a hidrogénes víz orális beadása megakadályozta a krónikus allograft nephropathiat egy vese transzplantációs rágcsáló modell esetében.  A hidrogénes a víz javította az allograft funkciót, lassította a betegség kifejlődését, csökkentette az oxidatív sérülést és a gyulladásos mediátor termelést, javította a túlélési esélyeket, részben azáltal, hogy csökkentette az oxidatív stressz által kiváltott károsodást és csökkentette a mitogén-aktivált protein-kináz aktivitását, út szignálást és a citokin termelést.

Tovább a termékhez >>

Hidrogén kutatás különböző betegség modelleknél

Tüdő

Az ROS és az antioxidáns védelem közötti egyenlőtlenségek együtt járnak pulmonális patológiás állapotokkal bizonyos körülmények között, mint például a tüdőgyulladás, ventillátor okozta tüdőkárosodás (VILI) és az akut légzési bántalom szindróma. Terápiás gáz belélegzése egy ésszerű megközelítés a tüdő károsodás kezelésére, mivel ez egy könnyen szállítható és egyszerű terápiás lehetőség. A közelmúltban, a csoportunk kimutatta, hogy a 2%-os hidrogéngáz belégzése csillapítja  VILI-t egy egér modellnél (bemutatva az Amerikai Mellkasi Társaság 2010 Nemzetközi Konferenciáján, Huang és munkatársai. Hidrogén gáz belégzése csökkenti a ventilátor okozta tüdőkárosodást egereknél, New Orleans, 2010 május 17.) Ventilláció 2%-os hidrogénnel kiegyensúlyozott levegőben jelentősen enyhíthette a VILI okozta tüdőkárosodást beleértve az interstitialis ödémát, alveoláris septum megvastagodást és a gyulladásos sejtek infiltrációját. Ezek az adatok erőteljesen azt sugallják, hogy az inhalációs hidrogéngáz terápiásan enyhítheti a VILI-t antioxi-dáns és gyulladáscsökkentő hatásán keresztül.

Nagy koncentrációjú oxigénnek kitéve hosszabb ideig hyperoxikus tüdőkárosodást okoz, ami légzési elégtelenséghez vezet. Magas koncentrációban az oxigén jelentősen rontja a tüdő működését és növeli a gyulladásos reakciókat. A mi vizsgálatunkban hiperoxia (amelyet 98% O 2. , 2% N 2.-nek való kitettség okozott) 60 órán át, tüdő ödémát okozott és leromlott gáz cseréhez vezetett.

Hiperoxia, a 2%-os hidrogén (98% O2, 2% H2) jelenlétében jelentősen csökkentette a hiperoxikus  tüdőkárosodást. Érdekes, hogy a hidrogén növelte a hem oxigenáz (HO) -1 mRNS és HO-1 fehérje szintet a sérült tüdőszövetben, ami arra utal, hogy a hidrogén által biztosított védő hatásokat HO-1 indukció fejtheti ki.

Tovább a termékhez >>