A negatív ionok és az antioxidáns víz!

Vízkutatóként négy éve találkoztam Amszterdamban a hidrogénnel való vízdúsítással, először csak egy érdekes technológiát láttam benne. De ahogy egyre jobban belemerültem a szakmai hátterébe, úgy vált egyre fontosabbá ez az új ismeretvilág.
A hidrogéndúsítás még annyira új Európában, hogy nehéz ismeretekhez jutni. Egyedül Dr. Prof. Országh József, aki ismeri és tanítja a bioelektronikát, a víz elektronokkal kapcsolatos állapotait.

A kezdeti nehézségek ellenére, főleg japán forrásokból a hidrogéndúsítás és tiszta vízzel kapcsolatos világ, gyorsan kinyílt. Ma már nagyon sok ismerettel és szakmai tapasztalattal rendelkezünk mind a hidrogénnel dúsított vízről, mind a tiszta víz egészségmegtartó szerepéről és természetesen arról is, miért életbevágó számunkra ez a kérdés? Mik jelentik számunkra a legnagyobb problémát.

Ma, életünk egyik legnagyobb kihívása, a negatív ionok környezetünkben való csökkenése. Korábban 50-80 évvel ezelőtt a levegőben a negatív – pozitív ionok aránya 2 : 1 volt, napjainkra ez az arány 1 : 2-re változott! (Negatív ionok: van egy szabad elektronjuk, pozitív ionok: elektron hiányuk van.)

antioxidans szabadgyok b

A negatív ionokat, ezeket az "életet előmozdító részecskéket" 1899-ben Elster és Geitel tudósok fedezték fel. Ezeknek a molekulák fizikai tulajdonsága, hogy plusz elektronjuk van. Egerekkel végzett kísérletekben azt tapasztalták, hogy az állatok tovább élnek, ha negatív ionokkal dúsított környezetben élnek. A további tesztek megdöbbentőek voltak, hiszen ezek a negatív ionok nem csak az egerek várható élettartamát növelték, de a baktériumok és  csírák ellen is hatásosnak bizonyultak,  illetve pozitívan hatnak az allergiákban, migrénnel vagy szívproblémákkal küszködők életére is. Dr. Igho Hart Kornblueh orvos például azt tapasztalta, hogy betegei 57 %-kal gyorsabban épülnek fel műtét után, ha nagydózisú negatív ionoknak teszik ki őket.)
Környezetünkben a negatív ionok csökkenése sajnos azt jelenti számunkra, hogy a szervezetünk a közvetlen környezetéből már sokkal kevesebbhez jut. Nem véletlen az, hogy hol érezzük jól magunkat! Vagy az, hol tudunk töltődni? Bemutatok néhány számadatot, ami megmagyarázza ezt a folyamatot:

Környezet

Koncentráció (negatív ion/cm3)

Vízesés

95 000 – 450 000

Hegyi, tengerparti levegő

50 000 – 100 000

Vidéki mező

5 000 – 50 000

Város

100 – 2 000

Lakás, iroda

40 – 100

Légkondicionált helyiség

 0 – 20

Mindenki megtapasztalhatta már, hogy vízesések vagy az óceán mellett az ember új erőre kap. A pozitív hatás a negatív ionok magas koncentrációjának köszönhető. Ha a levegő negatív ionkoncentrációja 100/cm3 alá csökken, akkor különböző tünetek léphetnek fel: fejfájás, figyelem csökkenés, vérnyomás növekedés, fáradékonyság, álmosság, kimerültség, lassú reakciók, pszichés feszültség, vagy a szem gyors kifáradása. A pozitív ionok hátrányos élettani hatásokat keltenek! Pozitívan ionizálja a levegőt a légkondicionálás, a számítógépek, elektromos berendezések, a műanyag szőnyeg, a dohány füst, a száraz levegő és a szellőzetlenség vagy a szennyezett városi levegő.
Ezzel szemben a negatívan ionokban gazdag levegőnek élettanilag fokozó hatása van. Csökkenti a vérnyomást, pozitív pszichés hangulatot kelt, javítja a figyelem összpontosítást, élénkíti a reakciókat.

Természetesen nem csak a környezetünkben vannak negatív ionok, hanem a szervezetünkben is, és itt is hasonló folyamatoknak lehetünk tanúi, csak itt a negatív ionokat antioxidánsoknak, a pozitívokat szabadgyököknek hívjuk. Fontos tudnunk, hogy akkor vagyunk egészségesek, ha vérünk rH2 értéke 22-21, ami kb. 200-1000 negatív iont jelent literenként. Ekkor szervezetünkben a negatív ionok (az antioxidánsok) vannak túlsúlyban. 

shutterstock 56923930 2 b

Fontos tudnunk: ha olyan környezetben tartózkodunk, ahol pozitív ionok vannak túlsúlyban, akkor az egészséges szervezet úgy viselkedik, mint egy „kályha” ami folyamatosan adja le a „hőjét”: a negatív ionjait. Például, ha bemegyünk egy bevásárló központba, egy klímatizált irodába, vagy ha a nap 24 órájában mesterségesen előállított elektromos, mágneses terek és elektromágneses sugárzások vesznek körül bennünket, akkor sajnos mindig „kályhát” játszunk, és egyre fáradtabbnak érezzük magunkat.

Hasonló a folyamat játszódik le a klóros vízben való fürdésnél is! A klórozott víz hatása külsőleges használat esetén sem elhanyagolható. Az ilyen vízben való fürdésnél tudni kell, hogy a nedves bőr két oldala között 100-200 millivolt potenciál különbség alakul ki, ami a szervezetből az elektronokat valósággal «szivattyúzza», ami az immunrendszert lassan leépíti. Legyengült immunrendszer esetén, rendszeres fürdés után a legkülönbözőbb allergiás jelenségek léphetnek fel, még a parlagfűre való érzékenység is! Egészséges felnőtt szervezete ennek szerencsére nagyon jól ellenáll, bár a klóros vízben való fürdés minden esetben elektronhiányt hoz létre, amit csak helyes, redukáló kémhatású, étrenddel lehet helyrehozni. Ezzel szemben a csecsemők és a fiatal gyermekek a klórozott vízre fokozottan érzékenyek. Vékony a bőrük és kicsi a testtömegük, emiatt fürdéskor a szervezetük elektronaktivitása jelentősen csökken. Csecsemőknél, ezt bizonyos mértékig a szoptatás ellensúlyozza, de nem teljesen. A gyermekek immunrendszerét a fürdővízzel való mindennapos «klórozás» nagyon gyorsan leépíti. Emiatt gyakran látunk igen tiszta, jól táplált, gondozott, rendszeres orvosi felügyeletnek örvendő csecsemőt, aki egyik náthából a másikba, mandula- és torokgyulladásba esik, sőt minden arra járó vírusos betegséget megkap, sőt újabban az allergiát is.

Vizsgálva táplálkozásunkat, az életfolyamatokat, könnyen megállapítható, hogy általában 40 éves kor után már, az átlagos emberi szervezetben, kevesebb az antioxidáns, és magasabb a szabadgyökök száma! Ennek a folyamatnak következménye kezdetben a fáradékonyság, később a betegségek, és az öregedés. Életbevágó, hogy javítsunk ezen az állapoton!

Sajnos ma az emberek többsége az „utolsó tíz évét haldoklással tölti”! Ma Magyarországon 1,2 millió ember fogyaszt naponta, különböző betegségeire, 10 féle gyógyszernél többet! Sajnos egy ilyen állapotnál már nehezen állapítható meg mi a betegség és mi a mellékhatás!
Ezt a folyamatot csak új szemlélettel, az étrend és fogyasztási szokások átalakításával lehet megállítani. Bár már ma is mondják a táplálkozástudósok: „egyél naponta ötször nyers zöldséget”! De ezt ki tartja be? Pedig az antioxidánsokra, a szabad elektronokra életbevágóan szükségünk lenne.

A „Lourdes” berendezés hidrogénnel dúsított vizének fogyasztása ebben a folyamatban tesz lehetővé egy minőségi ugrást. A hidrogénnel dúsított antioxidáns víz képes az öregedési folyamatokat lassítani, a szabadgyököket semlegesíteni és így harmonizálni a sejtjeinket.
A berendezéssel előállított víz rH2 értéke 5 – 10 között van, ami annyit jelent, hogy az előállított vízben a negatív ionok száma 1019 -1014 között van literenként!

Ha ezt a magas elektrontartalmú vizet fogyasztjuk, akkor az, képes a bennünk lévő víztömeget (a testsúly kb. 65 %-a víz, ez egy 80 kg súlyú embernél 52 litert jelent) ellátni szabad elektronokkal (antioxidánsokkal).  

Ha tehát naponta 6-8 pohár hidrogénnel dúsított vizet iszunk, akkor a szervezetünk bioelektronikai koordinátái fokozatosan javulnak, helyreállnak. A hidrogénnel dúsított víz erős antioxidánsként, a szabad gyökök hatékony ellenszereként szolgál a betegségek megelőzésénél és a kezeléseknél egyaránt. Határozottan lassítja az öregedési folyamatokat és segít hosszabb életet élni, jobb egészségi állapotban.

Hozzájárul a szervezet egészének méregtelenítéséhez, aminek következtében jobban érezzük magunkat, és jobbá válik természetes illatunk. Az egészséges és hosszú élet a fiatalság és az egészség megőrzésében határozható meg, amihez a hidrogénben gazdag víz fogyasztása nagy segítség, mert tudósaink szerint: a „szervezetünkben található antioxidánsok száma határozza meg, hogy mennyi ideig fogunk élni!”

Tovább a termékhez >>