Miben változtak meg az élet feltételei Földünkön?

Tiszta víz a sejtnek: egészség a szervezetünknek!

Az iskolában tanítják mi szükséges az élethez. Napfény, levegő, víz, táplálék és az optimális körülmények vagy környezet együttesen teremtik meg életünk külső feltételeit.
Ha megvizsgáljuk, bolygónkon miben változtak meg, az elmúlt 100 év alatt ezek a feltételek, megdöbbenünk! Szembetűnő életkörülményeink, életminőségünk romlása! Pedig a folyamatnak nincs vége! Nézzük át együtt, milyen változásnak vagyunk részesei!

napfeny tnNapfény
Ha egy napsütéses nap végén kisétálunk a parkba vagy megnézzük a kertünkben a növényeket és a földet, szembetűnően tapasztalhatjuk az erős napsütés eredményét: a szárazságot! Ha kimegyünk a szabadba, érezzük, hogy a fény intenzívebb, mi több, agresszívabb mint 20-30 évvel korábban volt. Szakmai cikkek ma azt ajánlják: a déli órákban ne menjünk a napra! Napjainkra, a környezeti szennyezés okozta klímaváltozás életünk részévé vált!
Merre tovább? "Azonnal 80 százalékkal kellene csökkentenünk az üvegházhatást erősítő gázok kibocsátását" - kommentálta ezzel kapcsolatos tanulmányát a Reuters hírügynökségnek a Princeton Egyetem atmoszférakutatója, Michael Oppenheimer.

levego tnLevegő
Nem is olyan régen, a 1900-as évek elején, Földünk levegőjének oxigén tartalma 30%-os volt! Ma már alig éri el 20%-ot! Sőt, egy belvárosi szmogban ez az érték már csak 10%-os! Kevesen tudják, hogy 5% oxigén tartalom alatt nincs élet! Kérdés, hogy az emberi szervezet tud-e alkalmazkodni egy ilyen gyors változáshoz vagy nemsokára nálunk is bevezetik az oxigén kutak intézményét?

vizcsepp tnVíz
50-70 évvel korábban ivóvizünket 4-5 méteres kútból, patakból vagy folyókból kimerve kaptuk. Ez a víz ásványi anyagtartalomban minimálisan „feldúsult” élő, strukturált, „lágy” esővíz volt! Ma energetikailag „halott” vizet: csapvizet vagy palackozott vizet fogyasztunk magas ásványi anyag és egyéb beltartalommal. Ez a víz, a magas ásványianyag tartalma miatt, képtelen szervezetünket méregteleníteni. Egyéb beltartalmi problémái miatt pedig (klór, klórszármazékok, nehézfémek, növényvédőszerek, gyógyszerszármazékok, baktériumok, vírusok, stb.), betegségeink forrásává válhat!

taplalek tnTáplálék
Kanadai kutatások mutatták ki mi lett az intenzív, a nagyüzemi termelés eredménye! Nagyon leegyszerűsítve: míg 30-40 évvel korábban, egyetlen alma elfogyasztása tartalmazta egy ember napi nyomelem szükségletét, addig ma mindehhez kb. 22-25 darab almát kellene elfogyasztanunk! Szervezetünk, sejtjeink éhesek, de valószínű, hogy nem fogunk 22 darab almát vagy ennek megfelelő mennyiségű gyümölcsöt elfogyasztani!

eletfeltetelek tnÉletfeltételek
Ebben sokat fejlődtünk. Eredménye, hogy az emberiség létszáma, az 1972 évhez képest, megkétszereződött! Beszűkült az életterünk! Az ipar, a nagyüzemi mezőgazdaság, az állattenyésztés, a duplázódó emberiség ma óriási környezeti terhelést okoz bolygónknak, s az elmúlt három évtizedben a természetes élővilág harmadát tettük tönkre!
Dr. Claude Martin, a WWF főigazgatója (1993-2005)", nemrég hangsúlyozta:
"Az a tény, hogy egy természeti erőforrásokban bővelkedő, de nem korlátlanul kihasználható bolygón élünk, nagy kihívás elé állítja a világ vezetőit! Az alapvető természeti erőforrásokhoz való hozzájutás kérdését, az emberek egészségének és megélhetésének javítását nem lehet külön választani a természetes ökoszisztémák egységének megőrzésétől. Ha nem biztosítjuk a bolygónk élővilágának épségét, soha nem leszünk képesek elfogadható életminőséget garantálni a népesség nagy részének."