Milyen vízre van szüksége a szervezetünknek?

Mit jelent a tökéletes víztisztítás?

Ha szétnézünk a víztisztító berendezések piacán nagyon sokféle márkával és műszaki megoldással találkozunk.
Gondoljuk át együtt, hogy milyen vízre van szüksége a szervezetünknek?

  1. Alacsony ásványi anyag tartalmú vízre: ivóvizünk csak akkor segíti a kiválasztást, ha nagy az oldóképessége, vagyis kicsi az ásványi anyag tartalma!
  2. Energetizált vízre: a strukturált, energiával feltöltött ivóvíz segíti energiaháztartásunkat és könnyebben beépül szervezetünkbe!

Alacsony ásványi anyag tartalom: ennek a feltételnek csak a fordított ozmózis és a desztillálás technikája felel meg. Minden egyéb szűréstechnika tisztít valamit, de ma, amikor egy egyszerű ellenállásméréssel megállapítható a szűrés hatékonysága, néhány másodperc alatt kiderül az igazság! Csak meg kell mérnünk a víz szárazanyag tartalmát szűrés előtt és után, és a két mérésekből máris látható a tisztítás mértéke és ezáltal a berendezés hatékonysága.

image00013 mMéréseink az mutatják, hogy az alacsony ásványianyag tartalmat és vele együtt a víz tökéletes tisztítását, csak ezzel a két technikával lehet elérni! A fordított ozmózis technika mechanikai szűrésen alapul. Az RO szűrő, 0.0001 mikronos áteresztőképességével csak a tiszta vizet engedi át, a többi anyagot automatikusan a lefolyóba öblíti. A desztillált víz is megfelel a leírt tisztasági kritériumnak, de fontos tudnunk, hogy a forralás, lepárlás során a víz elveszti azokat az energiákat, információkat amiket korábban a levegőben és a földben összeszedett! Dr. med Riedler ezt úgy fogalmazta meg: „a desztillált víz nem vitális, halott!”

A reverz ozmózis technika további előnye, hogy teljesen automata, nem igényel folyamatos karbantartást, míg a desztilláló berendezés kiskapacitású, lassú, szakaszos működésű és magas energiaigényű. Mi több, a desztillálót minden használat után szét kell szednünk, kitisztítani és „elmosogatni”.

Az energetizálásnak, a második feltételnek, csak a kémiai tisztítás után van értelme. Magyar gyakorlat, hogy különböző technikákkal igyekeznek a csapvizet energetizálni (Pi reaktor, Orgon készülék, víz aktivátorok stb.). Mindezek javítják a víz minőségét, de azért nem teljesen hatékonyak, mert a „baktériumtetemeket” és a vegyi anyagmaradványokat nem érdemes energiával feltölteni! Arról nem is szólva, hogy a klór nem öli meg, és a hagyományos szűrők nem távolítják el a vírusokat. Akkor miért adjunk nekik plusz energiát?

energetizaltvizreszecske b

Szakértők véleménye szerint, csak az igazán tiszta, a reverz ozmózissal vagy desztillálással előállított vizet érdemes energetizálni. Egy egyszerű, háromlépcsős energetizáló modul lényegesen magasabb energiaszintre emeli a tiszta vizet, mint a hagyományos Pi technika a csapvizet. Ma már rendelkezünk olyan energetizáló egységgekkel is, amelyek a tiszta vizet, a bizonyítottan gyógyító hatású lourdes-i vízhez viszonyítva is, magas energiaszinttel képes ellátni.

Összegezve: a fordított ozmózis technikája, vegyi eljárások nélkül, állandóan szabályos kristályszerkezetű tiszta vizet szolgáltat. Az egészséges, tiszta víz egy hihetetlenül költséges árú. Nincs annyi belőle, hogy vezetéken keresztül elpazaroljuk (gondoljunk arra, mennyi vizet használunk a vécé öblítésére, a mosogatáshoz, a mosáshoz vagy a locsoláshoz). Utópia ezért azt hinnünk, hogy vezetékeinkből, a szervezetünket támogató, tiszta ivóvizet tudunk csapolni!

Életfeltételünk, hogy ivóvizünket, testünk építő anyagát, sejtjeink fuvarozóját a legértékesebb tápanyagnak tartsuk! Aki felismeri a tiszta víz titkát, a valódi alternatívát jelentő ozmózis-átalakító technikával segíthet családján és önmagán. Ez a berendezés egy liter tiszta vizet 4-6 Ft-ból állít elő, ami nemcsak a legjobb termék, hanem olcsóbb is, mint más félmegoldások.