Milyen vizet igyunk, ha egészségesek szeretnénk maradni?

Dr. med. Antonius M. Schmid: A víz és vízminőség jelentősége az emberi organizmus számára

"Ivóvizünk elsősorban oldó- és tisztítószer. A jó ivóvíz ph értékének 6,7-6,9 között kellene lennie, RHO-értékének el kell érnie legalább a 6000 Ohm-ot. Ez utóbbi a víz ellenállását fejezi ki. Az ellenállás a csapvizek nagy részénél meglehetősen alacsony 1500–2500Ohm közötti, aminek oka a túl magas ásványi anyag vagy elektrolit tartalom."

"Minél magasabb a víz Ohm-értéke (ellenállás értéke, vagyis minél kevesebb oldott anyagot tartalmaz), annál jobb a tisztító hatása. Minél alacsonyabb az ellenállás értéke, annál kisebb a tisztító hatás. Èrdekes, hogy trombózisos kimenetelű vérsűrüsödés, de a szívinfarktus, az agyvérzés, a rák, de még az Aids esetén is erősen visszaesik a vérünk ellenállási értéke, mert túl magas a vérünk ásványi anyag tartalma.

Az ilyen betegségek gyarapodása esetén a civilizált országokban kifejezetten elengedhetetlen lenne a magas ellenállású, alacsony ásványi anyag tartalmú víz fogyasztása! Ugyanis kizárólag az ásványi anyagokban szegény víz képes megtisztítani szervezetünket a szervezetünk számára felesleges, lerakódott ásványoktól, hogy vérünkbe – a szó szoros értelmében – több levegő juthasson."

"A jó ivóvíz enyhén savanyú, ami annyit jelent, hogy hydrogenatom-felesleget tartalmaz. A hidrogénatomnak meg van az a mágneses minősége, amire szervezetünknek - információként szüksége van. Igaz például, hogy a sterilizált, desztillált víz tiszta, de vitális tulajdonságainál fogva nem az az élelmiszer, amire a szervezetünknek szüksége lenne.

A reverz ozmózis módszerrel előállított víz fizikai tulajdonságai miatt alkalmas arra, hogy akár egy háztartásban is könnyen előállítható legyen. Megbízható módszer, nem változtatja meg tartósan a víz belső (kristály) struktúráját és valamennyi vízelőkészítési módszer közül a legpraktikusabb és a legolcsóbb."

Igaz-e, hogy a tiszta víz kimossa az ásványokat a csontokból, fogakból, stb...? Van ennek valami alapja vagy csak egy tévhit?

"Aki félti az ásványi anyagait vagy attól tart, hogy az ásványi anyagokban szegény ivóvíz kivonja a csontokból a meszet (kalciumot), megnyugodhat. Az ásványi anyagokban szegény víz semmi esetre sem tudja kioldani a szervezetből a szervesen megkötött ásványokat. A szervetlen ásványi anyagok azonban - amelyek úgymond szemétként rakódtak le szervezetünkben - valóban kimoshatók a szervezetünkből!"