Milyen a tiszta, egészséges víz?

Dr. med Gladiß vízkutatási eredményeinek alapján:

"Az ivóvíznek egyrészt mentesnek kell lennie a nehézfémektől, peszticidektől, (insekticidektől és herbicidektől) vírusoktól, baktériumoktól, gombáktól, a klórtól, nitráttól és más vegyi anyagoktól, másrészt a lehető legkevesebb ásványi anyagot és nagyon kevés sót kell tartalmaznia!"

  • A jó ivóvíz pH-ja 6,7-6,9, rho értéke (ellenállása): legalább 6000 Ohm (» Vincent)

(A hagyományos csapvíz ellenállása kb.: 1500 –2500 ohm, viszont túl sok a szervetlen ásványi anyag és túl sok áramvezető elektron van benne)

  • Minél magasabb az ivóvíz ellenállása (Ohm értéke) annál jobb a víz tisztasága

Kísérletek igazolják, hogyha elektromos áramot (tehát stresszt) vezetünk alacsony ellenállású, vagyis magas ásványi anyag tartalmú vízbe, akkor a színtelen víz felmelegszik, hamarosan bezöldül, bebarnul.

Magas ellenállású tiszta víz esetén nem tapasztalunk sem melegedést, sem elszíneződést. Ennek oka, hogy a magas ellenállású tiszta vízben nincsenek un. elsüllyesztett ballaszt-anyagok, azaz felesleges ásványok.

"Téves elképzelés, hogy a szervezetünkben lévő szerves ásványi anyagokat kimossa az alacsony ásványi anyag tartalmú tiszta víz! Sok ember fogyaszt már 8-10 éve kizárólag ásványi anyagoktól mentes vizet és energetikusak, nagy teherbírásúak, kiváló egészségnek örvendenek."

forras2 tnDr. med Elmau szerint ásványi anyag forrásunk a talaj, nem pedig a víz, ezért a talajból, azaz, az ott termett növényekből, ill. az azokat elfogyasztó állatokból nyerjük a szervezetünk számára szükséges ásványi anyagokat és nem a vízből! Az ásványi anyagoktól mentes vizek ellenállása 10.000 - 30.000 ohm közötti is lehet. Nagyon jó értékek!

Elmau szerint a legjobb ivóvíz a kevés ásványi anyagot tartalmazó, természetes forrásvíz (gleccservíz). Napjainkban a szennyeződések miatt egyrészt kevés tiszta forrásviz található, másrészt szinte mindnek magas az ásványi anyag tartalma. Ma már csak néhány bazalt hegység büszkélkedhet ilyen értékkel. A rangsorban ez után következik a reverz-ozmózissal előkészített, tisztított víz!"