Szervezetünk utcaseprője az alacsony ásványi-anyag tartalmú tiszta víz!

Sejtjeink tiszta, egészséges vízre vágynak!

Az elképzelés, hogy az alacsony ásványi-anyag tartalmú ivóvíz szervezetünknek káros, teljesen ellentétes a gyakorlattal, hiszen az északi vagy a hegyek közt élő népek szinte 100 %-osan hóléből fedezik az ivóvizüket.

Az eszkimóknál még a gyermek is tudja: az iglu melletti sárga hóból nem főzünk levest! Sajnos ez a „tudást”, civilizált társadalmunkban, félretolta az érdek és igaz a pesti mondás: ki a Duna vizét issza, saját vizét issza vissza!

A pontosítás kedvéért két adat:

  • A csapvizünk Budapesten, 40-50 méteres kavicsrétegen átszűrt dunavíz, amit előttünk, a statisztikák szerint legalább 8-szor, különböző célokra felhasználtak!
  • Budapest szennyvizének 50 %-a ma is tisztítatlanul jut vissza a Dunába.

image00026 tnKözben a világban egyre nagyobb teret kap az alacsony ásványi anyag tartalmú ivóvíz! Több amerikai nagyvárost látnak el RO-vizzel, pl: Boston. Sok szigeten az eső, az egyetlen lehetséges édesvízforrás! Az öböl menti államok: Izrael, Kuvait, stb. mind a tengervízből, RO technikával, állítják elő ivóvizüket! Nagyon sok tájegység iszik gleccservizet, ami tökéletesen mentes az ásványi anyagoktól. A gleccservizek közül a kutatók nagyon alaposan foglalkoztak a hunza törzs (ősi turáni nép) vizével. A hunza vizek ásványi anyag tartalma nagyon alacsony, gyakorlatilag szinte nulla. Ennek ellenére fogyasztása révén nem ritka a 100 év feletti életkor, és vizében a halak egészségesebbek, mint bárhol másutt a világon. A hunza víz vizsgálatakor megállapították, hogy szinte teljes egészében strukturált és a benne lévő minimális mennyiségű ásványi anyag kolloid formában található.

Sajnos hazánkban az alacsony ásványi anyag tartalommal kapcsolatosan még ma is sok a tévhit és a félretájékoztatás! Pedig tőlünk nem is messze, Ausztria hegyi településein vagy a romániai Sovatán a csapvíz ásványi anyag tartalma nem több mint 19 mg/liter! Svájcban az üzletekben 17 mg/l ásványi anyag tartalmú vizet is vásárolhatunk, amelynek felirata:

  • 14,0 mg/l
  • 11 μS/cm
  • rH2 < 25,5
  • E: > 60.000 Ω
  • Natrium: 0,87 mg/l
  • Ideális babáknak is!

Hazánkban a Mátrában is létezik olyan település, amelynek csapvize 40 - 45 m/l ásványianyag-tartalmú!