Legfőbb táplálékunk a víz!

„Öntsünk tiszta vizet a pohárba!”

A tiszta víz érték, nélküle nincs egészség, nincs élet. A rendszeres tiszta víz fogyasztása alapja egészségünknek. Csak a tiszta víz képes szomjunkat oltani, és korunk népbetegségét, az alulhidratáltságot orvosolni. Ha kevés vizet iszunk, szervezetünk képtelen a salakanyagokat, mérgeket kiválasztani, így azok lerakódnak az érfalakon, az izületi felszíneken és a belső szervek szöveti szerkezetein. A következmény: a nehézkesebb áramlás, az alacsonyabb oxigén szint, ami kedvez a betegségeknek és ideális feltételeket teremt a gombáknak.


tanacsado11164329811116446412 tnA tiszta víz érték, nélküle nincs egészség, nincs élet. A rendszeres tiszta víz fogyasztása alapja egészségünknek. Csak a tiszta víz képes szomjunkat oltani, és korunk népbetegségét, az alulhidratáltságot orvosolni. Ha kevés vizet iszunk, szervezetünk képtelen a salakanyagokat, mérgeket kiválasztani, így azok lerakódnak az érfalakon, az izületi felszíneken és a belső szervek szöveti szerkezetein. A következmény: a nehézkesebb áramlás, az alacsonyabb oxigén szint, ami kedvez a betegségeknek és ideális feltételeket teremt a gombáknak.

Amikor szervezetünk vízhiányban szenved, jelzéseket küld: a fáradságérzés, az emésztési zavarok, később a gyomor, bélfájdalmak vagy a fejfájás jelzi, hogy valami nincs rendben. Néhány év elteltével izületi problémák, magas vérnyomás vagy bőrbetegségek jelentkezhetnek. Szomjasak vagyunk, de a vízivás helyett gyógyszerekkel fedjük el a tüneteket. A mellékhatások munkát adnak immunrendszerünknek, s közben a kórokozók, gombák felügyelet nélkül maradva elszaporodnak. Eltelik 10-15 év és az eredmény: a magas vérnyomás, érelmeszesedés, izületi betegségek, allergiák, gombás betegségek és a daganatok. Statisztikáink „beteges népességről” számolnak be!

Napjainkban egyre szélesebb körben válik ismerté a tiszta víz kedvező élettani hatása és egyre inkább odafigyelünk arra, hogy mit is iszunk. A csapvíz klóros, nitrátos és egyéb anyagokkal szennyezett, ezért nem isszuk szívesen. A koncentrált tápanyagokat tartalmazó „italok”: a tej, a cukorral vagy sóval ízesített üdítőital, a rostos gyümölcslé inkább ételnek számít, mert feldolgozásuk vizet igényel, ezért növelik testünk vízszükségleteit. A kávé, tea, az alkoholos italok vízhajtók, csökkentik testünk vízkészletét.

Az elfogyasztott vízmennyiség 1/3-a választódik ki vizeletként. Ha a bevitt víz kevés, vesénk túlkoncentrált és nem tud salaktalanítani! Mit jelent ez a számunkra? Testünk 2/3-a víz, ami egy 65 kilós személynél 43 litert jelent. Testünk víztartalmának 4-5 %-os csökkenése, már munkateljesítményünk 20-30 %-os hanyatlását eredményezi! (Ez kb. 2 liternyi relatív vízhiány!) Napi tiszta víz igényünk 2-3 liter. Ha a fentieket végiggondoljuk, és kiszámoljuk, mennyi tiszta vizet iszunk naponta, könnyen felismerjük: alulhidratáltak vagyunk!

landscape19 800x600 mA tiszta víz fogyasztása lehetővé teszi szervezetünknek a méregtelenítést, ezzel tehermentesíti immunrendszerünket és növeli ellenálló képességünket. Az elegendő tiszta víz fogyasztása védi vesénket. Javítja a keringést, ezáltal javul a szöveteink táplálék és oxigénellátása, amely növeli terhelhetőségünket, javítja koncentrálóképességünket, és frissé, energikussá formál bennünket!