Testünk méregtelenítésének folyamata

Érezze Ön is jól magát!
oregpapakep2 tn

Az orvoskutatók határozottan állítják, hogy "...a vegyi szennyeződések és ivóvizeink magas ásványianyag tartalma jelentős szerepet játszik az öregedés gyorsításában és betegségeink kialakulásában!”
Ezeket a káros folyamatokat csak jó minőségű ivóvíz fogyasztásával lassíthatja le. A tiszta víz önmagában képes megtisztítani érrendszerünket, kötőszöveteinket, sejtjeinket. Kioldja belőlük a lerakódott káros anyagokat, s Ön máris jobban érzi magát!

Amit tudni érdemes!

Szervezetünk 13 milliárd sejtből áll! Ha anyagcseréje jól működik és sejtjei egészségesek, akkor Ön friss, energetikus és tettre kész! Viszont, ha testének méregtelenítése nem tökéletes, akkor fáradékony, enervált lesz. Közérzete tehát nagyban függ teste legkisebb alkotórészeinek, a sejtjeinek állapotától!
A sejt méregtelenítése ezért egészségünk alapja. Fontos megértenünk, hogy a 13 milliárd sejtünk „vízbe-ágyazva” dolgozik. A test méregtelenítése úgynevezett ozmózis elven működik. Ez azt jelenti, hogy a sejten kívüli térben (a sejtközi állományban) megjelenő „folyadék” sűrűségének alacsonyabbnak kell lennie a sejtnedv sűrűségénél, mert csak akkor lehetséges, hogy az anyagcsere termékek és egyéb anyagok távozni tudnak a sejtekből. Ez pedig csak alacsony ásványianyag tartalmú, tiszta vízzel lehetséges.


Mi is ez az ozmózis?

ozmozisab tn

Képzelje el, hogy a két teret (a sejten belüli és a sejten kívüli állományt) egy félig áteresztő membrán, a sejthártya választja el. Ha a sejt közötti térben (A) alacsonyabb a folyadék sűrűsége mint a sejten belül (B), akkor az ábra szerinti jelenségnek lehetünk tanúi: a folyadék a hígabb oldatból (A), a sűrűbb oldat felé (B) fog áramolni.
Ennek oka a két oldat között fellépő nyomáskülönbség, és ezt a természetes folyamatot nevezzük ozmotikus nyomásnak.

Csak addig működik tehát ez az ozmózis elvű méregtelenítés, amíg a sejtközötti térben található folyadék „hígabb” a sejtnedvnél.
Amikor csak tömény, sűrű folyadékokat iszunk (pl: ásványvizet, tejet, üdítőket, sör)t, akkor a sejten kívüli folyadék sűrűvé válik, és vele együtt a vérünk is.
Eredmény: alacsony ozmotikus nyomás, s a sejt méregtelenítése nem tökéletes!
Életünk, egészségünk alapkérdése a jó anyagcsere! Hozzátartozik, hogy sejtjeinkből, szervezetünkből távolítsuk el a felesleges anyagokat.

sejt3 b

A szervezetünkbe bevitt ivóvíz és a sejtméregtelenítés összefüggését dr. Morell éveken keresztül vizsgálta és a következő megállapításokra jutott:

  • A 375 mg/liter feletti ásványianyag tartalom kifejezetten károsan hat a szervezetre, mert lerakódásokat okoz!
  • A 150 mg/l feletti ivóvíznek, a kiválasztásra nincs pozitív hatása! (PI víz, néhány ásványvíz, csapvíz, bébivíz)
  • A 95 mg/l alattiak segítik a kiválasztást!
  • A 60 mg/l alattiak nagyon jól méregtelenítik, salaktalanítják a szervezetünket!

Ezért egészségének egyik legerősebb pillére az alacsony ásványianyag tartalmú, tiszta víz!

Önnek is létszükséglete tehát, hogy hozzájusson jó minőségű, alacsony ásványianyag tartalmú tiszta vízhez. És abból is legalább kettő litert!